Paris Sport, Sint-Truiden. Paris Sport produceerde in hun fabriek zowel fietsen als motorfietsen. Achter de merknaam maakte de  firma Moers uit Sint-Truiden vanaf de jaren 1940 fietsen, en later ook motorfietsen. Daarna kwamen er ook bromfietsen in het gamma. Maar zoals vele Belgische fietsmerken eindigde het verhaal in 1960. In de gebouwen van de fietsenfabriek kwam later een restaurant, dat ook de naam Paris Sport had.

Heden ten dage is dat ook ter ziele gedaan.

 

Paris Sport in de fietsschuur

DeParis Sport van Roger

Deze Paris Sport was het transportmiddel van Roger. Hij kocht de fiets nieuw en reed er bijna heel zijn leven op. Nu hij naar het Woonzorgcentrum moet verhuizen, neemt hij ook afscheid van zijn tweewieler. Je ziet dat de fiets van Rober altijd mooi binnen heeft gestaan Geen spatje roest is er op te vinden.

Deze Paris Sport heeft 2 x 5 versnellingen en een Huret derailleur.

Opmerkelijk zijn de wielen met vleugelmoeren.

Waarschijnlijk is de verlichting vooraan niet origineel.

De Paris Sport uit de kringwinkel

Deze beauty vond ik in de Kringwinkel van Riemst. Hij is verkocht door de firma Mesens uit Zichem/Scherpenheuvel. Dat toont aan dat de fietsen van Paris Sport ook buiten onze provincie werden verkocht.

Deze fiets heeft 3 versnellingen Sturmey Archer.

Opmerkelijk zijn de mooie spatborden achteraan..

De fiets heeft ook een mooi Sella Italia zadel.

De Paris Sport van de familie Coenegrachts

Bij het opruimen van de boerderij vonden wij nog een Paris Sport die eigendom was van de vorige bewoners. Mooi was dat deze fiets in Millen was gekocht bij de fietsenhandel Velo’s Jean Martens.  Vroeger vond je in elk dorp een fietsenwinkel. Mensen kochten lokaal een fiets en lieten die ook onderhouden. En zo gingen deze rijwiellen levenlang mee, bewijs daarvan vonden wij in onze schuur. Door hoeveel familieleden deze fiets gebruikt is is ons onbekend, maar dat hij dienst heeft gedaan is wel zeker!